Nr. 1, 12 iunie
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rețele: Noua dreaptă

sau Copiii Căpitanului <punct>

de Marian Călborean

“Pentru cei ce s-au săturat/ Pentru cei ce luptă neîncetat / Pentru cei ce nu vor comunism / Pentru cei ce nu vor globalism / Pentru toți cei care nu se tem / Să spună ca români suntem / Pentru cei ce mai au ceva de spus / Pentru cei ce nu pot fi supuși”

Păginuțele șefului de cuib
Ascultăm deci formația Brigada de Asalt, (www.brigadadeasalt.ro), „prima formație de rock naționalist” din România. Dacă aflați că Tudor Ionescu, absolvent de Drept, proprietarul domeniului și basistul formației, este președintele Noua Dreaptă, putem trece direct la www.nouadreapta.org.
În 2000 s-a înființat ca ONG Forumul Creștin Noua Dreaptă, proclamat legionar, naționalist și cu membri îmbrăcați în verde.
Dintre știrile și acțiunile de pe site, cam 30% sunt contra Marșurilor Gay 05-06, vreo 40% anti-avort și pro-familie, anti-manele, atitudini în cazul Teo Peter, sărbători religioase. Ultimele 20-30% sunt ocupate de manifestări pentru Corneliu Zelea-Codreanu, Ion I. Mota, Vasile Marin șa. Plină de umor involuntar de calitate (în toiul dezbaterilor legate de Eliade) este acțiunea numită „În apărarea lui Mircea Eliade”, ce-și propune „să facă cunoscută dimensiunea legionară a biografiei și operei acestei mari personalități a culturii românești și universale”. Stimulant, cămeșile verzi (foto) vă propun să mai puneți mâna să citiți o carte de Mircea Eliade.
Site-ul ND are și magazin online de unde se pot cumpăra șepcuțe, insigne, plus cărți legionare sau de geopolitică, de la Ion Coja (negaționist al Holocaustului) sau Jan van Helsing (paranormal), până la George Soros (miliardar evreu).

După ce am ascultat muzică, am citit Eliade și am cumpărat șepcuțe, suntem pregătiți pentru întâlnirea cu Căpitanul. În 2003, Tudor Ionescu a construit și www.codreanu.ro, pentru memoria lui Corneliu Zelea-Codreanu, site disponibil în 6 limbi, plin cu poezii, poze, sfaturi către șefii de cuib, discursuri către neam etc etc


Altermedia și lumina științei
ND recomandă și are legături strânse cu două agenții de media alternativă: www.novopress.info sau www.altermedia.info. Probabil pentru a evita reglementările RNC de nepromovare a urii, nici site-ul ND nici acestea nu folosesc extensia “.ro”. La www.altermedia.ro nu o să vedeți decât floricele și apeluri de finanțare. Altermedia este condusă de vicepreședintele ND (responsabil cu formarea cadrelor) Dan Ghiță. Spre deosebire de Noua Dreaptă, cunoscută ca legionară, Altermedia este invitată la Radio România, se finanțează prin legea celor 2%, i se preiau știri pe Hotnews.ro, susține că a atins 120.000 de vizitatori.
În numele libertății de exprimare, Altermedia amestecă apeluri ale Fundației Wiesel, promovarea marșului anti-homosexualitate, problematica unirii cu Moldova, comentarii despre partidul pedofililor olandezi sau testamentul lui Ion Antonescu, pentru a introduce din când în când știri entuziaste cu acțiunile ND sau întâlnirile ND cu Mișcarea spaniolă Falanga. Alte site-uri realizate sau promovate:

 • www.eurosceptic.ro - Canal de știri și comentarii împotriva integrării europene

 • www.ezln.ro - Promovarea anti-globalismului armatei neo-zapatiste mexicane (probabil pentru crearea unei armate în Carpați contra europenilor invadatori)

 • www.creationism-stiintific.ro - Anti-evoluționism cu argumente științifice, de exemplu degradarea fosilelor arată că dinozaurii au trăit acum 10.000 de ani șa

 • www.homosexualitate.ro - Puteți afla cum să vă vindecați de homosexualitate ținând un jurnal, cum să vă purtați cu fiii dacă au tendințe homosexuale etc

 • www.provitaortodoxa.ro - Știrile anti-avort ale Asociația ProVita


Alte afinități

 • ND promovează și participă la acțiuni alături de asociații ‘creștine’, recunoscute de Biserica Ortodoxă. Deși s-a vorbit în presa ultimei săptămâni de o apropiere între Gigi Becali și Noua Dreaptă, până acum, președintele ND a candidat din partea Partidului Național Democrat Creștin la o primărie de sector în București.

 • În sport, dacă sunteți suporter ND, este bine să țineți cu Steaua, să fiți un ULTRAS. Eliberarea liderilor arestați ai acestei galerii a fost cerută în concert de Brigada de Asalt și cele două grupuri s-au unit recent în caftirea homosexualilor.

 • Pentru cei care doresc să trăiască și muzical în stil ND, vă recomand două radio-uri online, pline de cântece naționaliste, conspiraționism și valori tradiționale: www.radionouadreapta.com și www.altermedia.ro/radio

 • Altermedia și ND recomandă pe site-urile lor folosirea site-ului www.eurodatelink.net „Dating for people of European descent”. În traducere liberă, „Matrimoniale pentru cei de rasă ariană”.

  Este foarte interesantă folosirea denaturată a viziunilor și conceptelor liberale sau de stânga pentru articularea unei extreme drepte, cum pare să facă ND: citatele din ‘1984’ , copyleftul, dezvoltarea pe nișe de piață, dreptul de exprimare sau întrunire, imaginile din filme anti-război (foto). Pentru un model tradițional de reabilitare a legionarismului (articole, colocvii, comemorări), vezi de ex. Fundația Culturală Prof George Manu, www.fgmanu.ro

 

  Index Contact Numere anterioare Despre revista  
      Copyright FILOS © 2006   Toate drepturile rezervate        Webdesign by Lavinia