Nr. 1, 12 iunie
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Philosophie en rose

editorial

Unii dintre redactorii mai revoluționari ai RcF susțin că toate revistele debutează în forță, cu entuziasm și voie bună. E atâta optimism în primul număr al oricărei reviste încât ai putea crede că lumea se schimbă radical odată cu apariția ei. Cu cât trece timpul, vezi nu doar că lumea n-a binevoit să se schimbe, dar nici autorii publicați n-o fac. Dacă revista respectivă este culturală, ea cade într-un fel de apatie letargică, cu rubrici fixe și previzibile, foiletoane de zeci de episoade, direcții teoretice atent negociate și delimitate cu colegele de breaslă.
La Revista cu Filosofie vă propunem să fie totul invers. Vom începe letargic și vom termina în forță. Entuziasmul ultimului număr va fi debordant; lumea, desigur, se va schimba radical după ce Revista cu Filosofie nu va mai fi. Până atunci, totul rămâne la fel.
La capitolul încredere în sine stăm foarte bine. Revista LUNI pe care o continuăm a plecat ca experiment al studenților în Filosofie: am scos la 2 săptămâni 10 numere, peste 160 de articole studențești cu aprox. 50 de autori. Plănuim ca la Revista cu Filosofie să facem același lucru pentru un public mult mai larg, cu contribuția oricui va ridica cu profesionalism penelul.
La capitolul poziționare în spațiul public nu stăm încă foarte clar. Suntem o revistă mai teoretică decât revistele culturale, mai culturală decât cele de știință/IT, mai serioasă decât revistele studențești, mai amuzantă decât revistele Academiei și cu siguranță suntem mai dedicați formării unui bun cititor decât revistele plătite.
Pentru jumătatea studențească de cititori, lansarea are loc în apropierea vacanței de vară și nu sperăm să auzim replici de genul "Decât să merg la ștrand, mai bine stau și pregătesc articolul pentru Revista cu filosofie" sau "-Hai să mergem la mare ! Nu, așteptăm până mâine să luăm Revista cu Filosofie" sau "Este caniculă în toată țara. Vă recomandăm să stați în casă, să beți multe lichide și să recitiți Revista cu Filosofie". Deși ar fi distractiv.

de ECHIPA DE REDACȚIE

 

comenteaza acest articol pe Forum

 

  Index Contact Numere anterioare Despre revista  
      Copyright FILOS © 2006   Toate drepturile rezervate        Webdesign by Lavinia