blog
Sumar nr. 2
Arhiva
Contact
s
23  mişcări obligatorii pentru serialul de succes etc.
de Sebastian GRAMA
Teatru şi filosofie

             Mişcarea 1: Ea se căsătoreşte cu el fiindcă e drogată. El, de fapt, nu ştie că ea e drogată. În momentul în care află - se sinucide.
              Mişcarea 2: Ea se căsătoreşte cu el fiindcă e drogată. El, de fapt, a drogat-o. În momentul în care ea află că el a drogat-o, îl acuză pe el - iar el se sinucide.
              Mişcarea 3: Ea se căsătoreşte cu el fiindcă e drogată. El, de fapt, este traficant de droguri, iar partenerul lui de afaceri îi vinde ei doza de zi cu zi. El, aflând, vrea să-şi omoare partenerul, dar, neavând tăria s-o facă, se sinucide.
              Mişcarea 4: Ea se căsătoreşte cu el fiindcă e drogată. El nu e - şi atunci se sinucide.   
              Mişcarea 5: Ea se căsătoreşte cu el fiindcă e drogată. El, de fapt, e şi mai drogat. În momentul în care află că drogurile dăunează grav sănătăţii, se sinucide.
              Mişcarea 6: Ea se căsătoreşte cu el fiindcă e drogată. El - de asemenea. Doar că, asupra ei, efectul drogurilor este minunat, iar asupra lui - abominabil. În consecinţă, el se sinucide.
              Mişcarea 7: Ea se căsătoreşte cu el fiindcă e drogată. El nu se căsătoreşte cu ea - ceea ce îi provoacă  un asemenea complex de inferioritate, încât se sinucide.
              Mişcarea 8: Ea se căsătoreşte cu el fiindcă e drogată. El mai are o soţie, mult mai urâtă, însă care nu se droghează. În faţa dilemei, el se sinucide.
              Mişcarea 9: Ea se căsătoreşte cu el fiindcă e drogată. El mai are o soţie, mult mai proastă, însă care nu se droghează. În faţa ghinionului, el se sinucide.
              Mişcarea 10: Ea se căsătoreşte cu el fiindcă e drogată. El se sinucide.
              Mişcarea 11: Ea se căsătoreşte cu el fiindcă e drogată. El este fie polonez, fie austriac, prin urmare total împotriva drogurilor, motiv pentru care se sinucide.
              Mişcarea 12: Ea se căsătoreşte cu el fiindcă e drogată. El nu-şi mai aminteşte aproape nimic, dar, într-o noapte, are o viziune sinistră şi gata, se sinucide.
              Mişcarea 13: Ea se căsătoreşte cu el fiindcă e drogată. El mai are un copil, dintr-o căsătorie anterioară. Când află că, de fapt, era tot al ei, suferă un şoc puternic şi se sinucide. 
              Mişcarea 14: Ea se căsătoreşte cu el fiindcă e drogată. El mai are un copil, dintr-o căsătorie anterioară. Când află că fiul lui se culcă în taină cu ea şi că, pe deasupra, mai e şi negru, el se sinucide.
              Mişcarea 15: Ea se căsătoreşte cu el fiindcă e drogată. El îi ascunde pastilele. În sevraj, ea îl convinge că, dacă e bărbat, se sinucide pe loc. El este bărbat - şi deci se sinucide. 
              Mişcarea 16: Ea se căsătoreşte cu el fiindcă e drogată. El e atât de fericit, încât se închide în debara, unde râde neîncetat vreme de 4 săptămâni. De la atâta râs, e victima unui atac cerebral. Când îşi recapătă cunoştinţa, constată că este paralizat pe jumătate. Nesuportând ideea, se sinucide.
              Mişcarea 17: Ea se căsătoreşte cu el fiindcă e drogată. El, din nefericire, se sinucide.
              Mişcarea 18: Ea se căsătoreşte cu el fiindcă e drogată. Din lipsă de altceva mai bun - sau, poate, din lipsă de imaginaţie - , el se sinucide.
              Mişcarea 19: Ea se căsătoreşte cu el fiindcă e drogată. Aproape imediat, el se sinucide. Ce măgar!
              Mişcarea 20: Ea se căsătoreşte cu el fiindcă e drogată. El e prea slab pentru aşa ceva – drept care se sinucide.
              Mişcarea 21: Ea se căsătoreşte cu el fiindcă e drogată. Şi el se căsătoreşte cu ea tot pentru că e drogat. Spre deosebire de ea, însă, el se sinucide.
              Mişcarea 22: Ea se căsătoreşte cu el fiindcă e drogată. Şi el se căsătoreşte cu ea tot pentru că e drogată. Cine?... Oricum, el se sinucide.
              Mişcarea 23: Ea se căsătoreşte cu el fiindcă e drogată. El, care, la început, nu prea voia, se ataşează de ea foarte mult. Pe acest fond psihologic special, într-o bună zi, el se sinucide.

Revista cu Filosofie Nr 2,iulie 2006, relansat in aprilie 2008